Jávea Tourist Info

Ajánlott csomagok

 • Családi Felfedező Csomag
  Egész évben
  Xàbia
  Egész évben
  Xàbia, 03730 Xàbia, Alicante, Spain
  Ajánlott programok: Hajókirándulás (Tengeri barlangok, Snorkelezés, Sziklaugrás stb...) Állatkert, Tengeri Akvárium, Vízi vidámpark.
  Share
 • Marina Alta Felfedező Csomag
  Egész évben
  Marina Alta
  Egész évben
  Marina Alta
  Azoknak, akik nem csak a tenger miatt jönnek Spanyolországba. Fedezzük fel együtt a környéket. Vagyis mi már felfedeztük, csak neked szeretnénk átadni ezt a csodát.
  Share
 • Tengeri Felfedező Csomag
  Április - November
  Xàbia
  Április - November
  Xàbia, 03730 Xàbia, Alicante, Spain
  S.U.P., Tengeri kajakozás, Hajótúra (Tengeri barlangok, Snorkelezés, Sziklaugrás) Seafood vacsora, Jetski, stb....
  Share

Jávea története 

Nyaralás Spanyolországban. Jáveanak gazdag és lenyűgöző története van

Bizonyítékait láthatod mindezt építészetében, a Montgo barlangjaiban, vagy akár az óváros macskaköves utcáin.  

A vadász-gyülekezeti életben élő emberek nomád törzsek voltak, akik az állatok és a halak és az enyhe éghajlat miatt gyümölcsöző és kényelmes életet éltek. Ha meglátogatja a Montgót, és elég fitt ahhoz, hogy 4 órán át másszon, meglátogathatja a barlangokat, és megnézheti az ősi festményeket, amelyek 5000 évesek.

A rómaiaknak meglepő módon nagy hatásuk volt, a helyi lakosságra amikor kikötőként kezdték használni. Ha megnézi a helyi köveket, látni fogja, hogy azok Tosca homokkövek, az Arenal és a kikötő között. Látni fogja, hogy a rómaiak két csatornát faragtak ki. Vagy látogasson el az óvárosban található múzeumba, ahol a római korszak emlékeiben gyönyörködhet.  

A rómaiak 600 évvel később elhagyták Jávea-t, és az bizarr módon lakatlan maradt, amíg az iszlám mórok meg nem érkeztek a 9. században. Magukkal hozva a művészetet és a kultúrát, noha kevés látnivalót lehet látni most a néhány feltárt sír és kerámia mellett. Talán ma a leglátványosabb örökségük a gének. A mórok  előtt ugyan is, a régióban élő emberek többsége szőke hajú és kék szemű volt!

Jáveát végül 1244-ben megtámadták a keresztények, akik az előző években már fokozatosan dolgoztak a mór birodalom megdöntésével az Ibériai-félszigeten. Mindez fesztivál "A mórok és a keresztények" fiesta formájában, néphagyományként minden júliusban folytatódik Jáveában a mai napig, hogy megemlékezzenek erről a heves és véres korszakról a spanyol történelemben, ahol több ezren vesztették életüket. A helyiek pompás jelmezekbe öltözködnek, és az utcákon újra felelevenítik a csatákat. Ez egy olyan látvány, amit nem szabad kihagyni.

Javea történetének másik hosszú fázisát a kalózok fenyegetése határozta meg. A kalózok több száz éven át annyira elterjedtek, hogy a város lakói kénytelenek voltak falat építeni saját védelmükre. Még a halászoknak otthona is a város kapujában volt. Az Őrtornyokat a part mentén építették, amelyek közül sokat ma is láthatunk. A városi falakat később lebontották, amikor a kalózok veszélye elmúlt, és új utakat építettek. Azonban, ha az óvárosban az Avenida Principe d'Asturias-nál sétálsz, látható a régi falak maradványai az eredeti falhoz hasonló helyen. Miután a keresztények meghódították a mór erődöt, a királyságok egyesültek, hogy a 16. században létrehozzák Spanyolországot.

Jávea ma  elsődleges turisztikai célpont. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy az elkövetkezendő években az is maradjon. Aki megismeri Jávea  múltját és ennek a területnek a történelmét a Costa Blancán, annak még vonzóbbá válik ez az egyedülálló, csodás hely, legyen szó akár nyaralásról, akár élni, letelepedni való szándékról. 

Nyaralás Costa Blancán. Nyaralás télen. Aktív nyaralás. Családi nyaralás.

Kapcsolat

Kapcsolatba lép velünk
 

Avenida Ausias March 2 Jávea/Xábia 03730

Telefon: +34 722 491 107

E-mail: info@javeatouristinfo.com

Web: www.javeatouristinfo.com

©2019 by Javea Tourist Info

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • YouTube Social Icon